20 år som ”arrangör” i AMK

Jag heter Karl-Åke Haglund, född och uppväxt i Björneborg, en bruksort i sydöstra Värmland. Sommaren 1952 sökte jag och blev antagen till ASEAs treåriga verkstadsskola och kom till Ludvika den 7 augusti. Vi bodde på Trekanten i pojkhem 22, det hus som då stod närmast det härom året rivna KONSUM-huset efter Valhallavägen.

Efter grundutbildningen på skolan hade jag turen att under sommaren 1955 få praktisera 6 månader på ASEA-ägda Fuller Electric Ltd. i Walthamstow, London.
Jag jobbade sedan som transformatormontör och framför allt maskinreparatör fram till 1964 då jag kom tillbaka till ASEASKOLAN som instruktör/yrkeslärare.

Jag har varit medlem i AMK sedan 1959. Genom föreningen fanns möjlighet att köpa reservdelar, tex avgassystem, olja, däck osv. till reducerade priser.
Det var stor försäljning i en källarlokal i Magnetområdet, lokalen hade öppet en kväll i veckan.

(Jag hade då, 1959, en SAAB 93 1956 som jag 1962 bytte in mot en fabriksny SAAB 96 och betalade 7000 kr i mellanavgift. Jag lämnade den till Sandbergs Bilservice i Norrvik för rostskyddsbehandling enligt DINITROL 33B som innebar att även tröskellådor osv. sprutades, kostnad 33,52 kr.)

Biltävlingar

1995 började jag som arrangör med en resa till Arvika och RALLYCROSS-EM med Kenneth Hansen, Per Eklund, Tommy Kristoffersson, Gunde Svan med flera i konkurrens med framför allt Martin Schanke, Jean-Luc Pailler, Will Gollop.
Det blev stort intresse med 57 resenärer.

1996; RALLYCROSS EM på Kinnekulle Ring med 44 resenärer.
1998; RALLYCROSS EM i Arvika med 26 resenärer.
Sedan 1999 har de svenska EM-deltävlingarna i rallycross körts första helgen i juli = industrisemester och ingen idé att försöka ordna någon resa.

1998 och 1999; STCC-finaler Mantorp, inga anmälningar.
1999; STCC Gelleråsen med 29 resenärer
2000 STCC -”- 38 -”-
2001 STCC -”- 33 -”-
2002 STCC -”- 33 -”-
2003 STCC -”- 16 -”-
2004 STCC -”- inga anmälningar

2007 Classic Motor Velodromloppet, Gelleråsen. Formelracing, sportbilar och standardvagnar. Ca 200 deltagande team. 8 anmälningar-resan inställd.

Tvådagarsresor, studiebesök och teater

Från början stod AMK och ALFA gemensamt som arrangörer av resorna.
Jag ordnade alla detaljer och föreningarna delade kostnaden för bussresan.

1996 VOLVO Personvagnar Torslandaverken och Lorensbergsteatern, ”Kolla klotet” med Povel Ramel, Tomas von Brömsen med flera. 

Resan till Göteborg, med avbrott för fika och lunch, tog hela förmiddagen och besöket hos VOLVO startade kl. 13.00 med introduktion och sedan ”Blå tåget” runt i verkstäderna. Inkvartering på hotell NOVOTEL och efter middag i deras restaurang, busstur till Lorensberg och en verklig helkväll med Povel Ramel och von Brömssen i högform. Lördag förmiddag buss in till centrum och ”fria aktiviteter” Innan hemresan startade kl.14.
Intresset var mycket stort, drygt 150 personer, varför vi tvingades lotta fram deltagarna.
Kostnad: 625 kr/person inklusive resa, teaterbiljett, hotell, fika och lunch på nedresan.

Det här var början på en serie resor med samma upplägg, givetvis med olika besök. 16 till Göteborg och 1 till Stockholm.

Andra besök:
VOLVO museum Gamla respektive Nya som visar hela fd. volvokoncernen
AEROSEUM, gamla F9, flygets upplevelsecenter i en berghangar byggd på 50-talet.
2 besök med 5 års mellanrum till Aeroseum.
SAAB museum
SAAB Automobile
SKF Kullagerfabrik.
VOLVO Powertrain AB Sköve. (2015)
Stockholmsresan gick via Södertälje och SCANIA som ställde upp med 4 ciceroner som guidade oss runt i chassimonteringen. På kvällen Chinateatern och MUNTERGÖKARNA.

Föredrag, presentationer

2001 Per Gillbrand, SAABs världsberömde motorkonstruktör gästade Björkmans Bil med sin MOTORSHOW där han visade och körde sina egentillverkade fungerande modeller av historiska motorer, allt från encylindriga upp till tolvcylindriga Rolls Royce Merlin. 180 personer hade en oförglömlig kväll.

2001 Tommy Kristoffersson, KMS, Kristoffersson Motor Sport, gästade Bilmetro med den AUDI som han kör i STCC. Den andra körs av Roberto Colciago från Italien. KMS tredje bil körs av Mattias Ekström i DTM, Tyskland.
Intressant att höra om stallet och allt jobb som krävs för att det skall fungera.

2002 OPEL TEAM SWEDEN visade sin OPEL VECTRA SUPER TOURING hos Björkmans Bil. Teamchefen Per Tjerneld berättade om satsningen på STCC och gav även en återblick på OPELs många mästerskap inom rally.

2004 Airbus 340 den nya generationens trafikflygplan.
Staffan Olofsson kapten hos SAS berättade, visade bilder svarade på frågor om hur den nya tekniken påverkar ”Flyget och flygsäkerheten i dag”.
Mycket uppskattat och absolut fullsatt Infocenter.

2005 Repris på Airbus 340
Lika uppskattat och endast ett fåtal platser kvar i Infocenter.

2005 Tina Thörner, Sveriges mest kända kvinnliga rallykartläsare, samlade en publik på ca150 personer i Högbergsskolans aula när hon under ett par timmar berättade om sina upplevelser i stolen bredvid. Förutom att hon är en av världens bästa kartläsare kan hon verkligen berätta om det på ett fängslande sätt. Mycket populärt.
Här var jag bara medarrangör. Anki Gudmundsson skötte alla kontakter med Tina.

2008 Andreas Eriksson, numera OLSBERGS MSE, körde då rallycross tillsammans med Marcus Grönholm i varsin ”www.fordteamrs.se” specialpreparerad FORD FIESTA med enorma fartresurser. 0 – 100 km/h på 2,8 sek med den strypning som då påbjöds för rallycross.

Andreas gästade Clemens Bil med en av bilarna och berättade om utvecklingsarbetet och bilen för en mycket intresserad publik på ca 40 personer.

2009 Tobias Johansson numera Team Brovallen Design.
Har medverkat i STCC sedan 1999 med egna team.
Han var 2009 teamchef i Team Biogas.se, ett samarbete mellan Volkswagen och e-on.

Tobias kom till Bilmetro och visade upp en av bilarna tillsammans med en av stallets förare, Patrik Olsson. Vi fick en ingående förklaring av biogasens miljöfördelar jämfört med bensin och diesel, och även om STCC-ledningens problem att ge bilarna rättvis extravikt. Drygt 30 pers. i publiken.

Studiebesök

1995 SAAB Automobile AB och bilmuseum.
Två fullbokade resor 15 september resp. 26 oktober samt ”på begäran”en resa i feb. 1999 med 45 deltagare.

1997 Vägverket i Borlänge
Nationella Centralen för VÄGVÄDERINFORMATION via speciella telefonnummer, och om hur halkbekämpningen styrs med hjälp av bl.a automatiska väderstationer.
Muséet i Pylonen som visar hur vägar, vägmaskiner och trafikmiljö utvecklats under åren.

2002 Flygvapenmuseum Malmslätt. Linköping

54 pers. Vi delades upp i två grupper och fick mycket proffsiga visningar av alla flygplan och därefter möjlighet att gå omkring och titta mera både inomhus och på de plan som också stod uppställda utomhus.
2003 JAS 39 GRIPEN, Skaraborgs flygflottilj, F7, Såtenäs.
54 pers.

Orientering om F7, som utöver de inom försvaret aktiva Gripenplanen också har resurser för uppgiften att utbilda piloter, både svenska och utländska. Bildspel och information om JAS 39, Jakt, Attack och Spaning vilket innebär att det, med rätt beväpningsalternativ, kan skifta mellan de tre rollerna under samma flygpass.

Visning av Gripen i hangar.
Vi hade också turen att få se en rote starta för ett uppdrag.
Allt mycket uppskattat.

2004 Musköbasen, Ostkustens Marinbas.
Två besök, 50 + 50 personer, Ett i april och det andra i september för att alla intresserade skulle få en chans att följa med.

Anläggningen är helt insprängd i berget på Muskö. Enorma utrymmen motsvarande gamla Stan i Stockholm. 1 500 000 kubikmeter granit sprängdes ut ur berget. Framför allt 3 st enorma torrdockor för att serva och reparera hela fartyg t.ex jagaren Halland. Bergrummet är där så stort och högt att Katarinahissen lätt skulle ha fått plats.

Vid vårt/våra besök var en ubåt inne för service i den ena av dockorna. I ett av bergrummen fanns då de alldeles nyligen bärgade delarna av den DC 3;a som 1952 sköts ner av ryskt jaktflyg över internationellt vatten i Östersjön. Vid ”aprilgruppens” besök var delarna dolda bakom presenningar medan ”septembergruppen” fick se dem.

2006 Auto Verdi i Smedjebacken. Numera i Söderbärke. Stefan Verdi som är firmans grundare berättade om firman och visade tillverkningen av smidda H-vevstakar i crom-molybdenstål som bearbetas till exakt rätt mått för aktuell motor.

Firman tillverkar också torrsump oljepumpar som används för att vinna kraft i motorer som vunnit massor av segrar i amerikansk racing: NASCAR, Am Le Mans, NHRA, IHRA m.fl. Vacuum i tråget och ingen olja som skall piskas runt av vevaxel och vevstakar,

2006 HONDA Engström Motorsport AB i Säter.
Tomas Engström tävlade i många år i Camaro Cup där han i princip prenumererade på förstaplatsen genom att vinna hela 32 tävlingar av 45. Svensk mästare 1994,-95,-96,-97 och 98!
Gick 1999 över till STCC kör sedan 2003 HONDA med en tredjeplats som bästa resultat.

Han presenterade firman och berättade ingående om årets bil Honda Accord Euro-R med 2-liters motor. Bilen är byggd och utvecklad av Hondas officiella racingbilbyggare JAS motorsport i Italien.
27 deltagare var mycket nöjda med besöket.

2007 Besök hos KMS, Kristoffersson Motorsport och Arvika Fordonsmuseum.
I KMS verkstad fick vi se de STCC-bilar som skulle köras i serien -07 och information om hur teamet drivs.
Vi fortsatte till Arvika Fordonmuseum med ca 120 bilar, +motorcyklar mopeder, cyklar osv.

Huvudattraktionen där var den MG METRO som Per Eklund körde i Grupp B, en klass för rallybilar som lades ner några år tidigare eftersom bilarna hade för kraftiga motorer i förhållande till säkerheten.

En annan mycket intressant bil var en av de stora amerikanska klassikerna, en MARMON från 1933 med V16 motor på 8046 cc.
34 deltagare hade en mycket intressant dag.

2007 Västerås Flygmuseum.
36 deltagare. Utställningen omfattar främst militära men även en del civila plan. Kunniga guider lotsade oss runt och berättade initierat om varje maskin. Muséet har även ett antal flygsimulatorer men tiden medgav inte att någon fick prova på att ”flyga”.

2008 Ronnie Peterson Museum i Örebro samt Motala Motormuseum.
I det då nyöppnade museet fanns några formelbilar som Ronnie kört under sin karriär som racerförare. SM-etta i go-kart 1963, Europamästare i F3 1969. Han startade i 123 Grand Prix, F 1, mellan 1970 och 1978. 10 GP-segrar, den sista med LOTUS JPS i Österrike efter pole position och snabbaste varv den 13 augusti 1978 en knapp månad före sin död. Flest antal starter, 59 st, gjorde han för Lotus, och vid vårt besök i Örebro hade vi turen att å se just en LOTUS John Player Special, svart med texten i guld, som under ett antal år var LOTUS kännemärke. Bilen ställdes ut växelvis i Örebro och i LOTUS egna museum i England.

Efter fortsatt resa och lunch var det så dags för Motala Motormuseum.
2000 kvadratmeter med bilar, motorcyklar och tekniska prylar.

Här finns ”hur mycket som helst” att titta på. Massor av riktigt gamla och nyare bilar, kompletterat med en gammal ESSO-mack, en äldre bilverkstad och massor av prylar av alla de slag. Bland annat en ”bil” i form av en jetmotor på hjul som var avsedd att användas för att slå hastighetsrekord.

Här finns också en hel del saker som anknyter till radio. Stockholm – Motala var under många år det officiella anropet från Radiotjänst. Programmen gjordes i Stockholm sändes från Motala Långvågsstation som byggdes 1927. (Stationen är numera museum.)

LUXOR var en stor radiofabrik i Motala, så det är naturligt att en del apparater platsar i motormuseet.
De 43 deltagarna var mäkta imponerade av allt de sett.

2009 BIL &TEKNIKHISTORISKA SAMLINGARNA I KÖPING och MUNKTELLMUSEET I ESKILSTUNA.
Bil- och teknikhistoriska är inrymt i Köpings Mekaniska Verkstads lokaler och har en förbluffande stor samling av bilar, motorcyklar och motorer för båtar och stationärt bruk.

Exklusivaste bil är kanske ”Guldkungens” Pierce-Arrow Model 48, 1919, 8,5 liters motor, effekt cirka 80 hk. 6,5 meter lång, 2600 kg tung.

Häftigast är Merceds-Benz SSK 1929, konstruerad av Ferdinand Porsche.
Motor: 6-cyl,överliggande kamaxel, kompressormatad, effekt 180 hk, med inkopplad kompressor ca 250 hk. Vikt ca 2000 kg. Toppfart drygt 200 km/tim.

Den här bilen kördes framgångsrikt av finske Karl Ebb i bland annat Rämenloppen mellan 1931 och 1938. (Bilen hittades på ett bilskrot ca 1955 och efter 20 års renovering är den i verkligt toppskick, och liksom de flesta övriga bilar fullt körbar.) Andra märken är t.ex.: Bugatti, Voisin, Delage, Panhard-Levassor, Bentley, Rolls Royce och Cadillac.

Bland motorcyklarna kan nämnas Indian och Harley-Davidson tillsammans med flera europeiska märken, bland annat: Husqvarna TT Racermotorcykel 1934. En 2-cylindrig, 500 cc, 44 hk. Vikt 120 kg. Toppfart 190 km/h.
Denna maskin kördes till seger som vanligt i Saxtorpsloppet samma år av Ragnar Sunnkvist.

DKW Rennsport TT från 1939, ”den flygande sågklingan” med en 2-cylindrig tvåtaktsmotor är en dubbelkolv motor av U-typ som ger 36 hk och som var sin tids mest dominerande tävlingsmotorcykel.
”Hur mycket som helst att titta på.”

Efter lunch i Köping fortsatte vi till Eskilstuna och MUNKTELLMUSEET som drivs av Volvo Construction Equipment och som 2008 utsågs till världens bästa museum i sin bransch. Visar mer än 170 år av svensk industrihistoria och framför allt tillverkningen vid Munktells Mekaniska Verkstad och Bolinder-Munktell som tidigare var verksamma i lokalerna.

Vid rundvandringen bland fungerande ångmaskiner, tändkulemotorer, jordbruksmaskiner, traktorer och andra arbetsfordon var det en hel del av deltagarna som glatt konstaterade ”en så´n där hade vi hemma när jag var liten”. Jämförelsen med moderna maskiner visade ju också vilken enorm utveckling som skett inom det här området.

De 50 deltagarna var synnerligen nöjda med dagen när vi vände hemåt.

Mässor
2000 Stockholms Bilsalong
50 Deltagare.

2003 Stockholms Bilsalong
62 deltagare.

2006 Stockholms bilsalong
52 deltagare.

2009 Allt på två hjul, MC.
48 deltagare.

Kurser
1999 och 2003 BILELEKTRONIK
Björkmans Bil ställde upp med lokaler och två duktiga instruktörer som lärde ut hur en modern bils elektroniska system fungerar, såväl teoretiskt som praktiskt. I de praktiska övningarna ingick felsökning och tips om vad man eventuellt kan göra själv. Sex grupper, totalt 76 personer deltog. Två kvällar på vardera 3 tim.per grupp

2004, 2005 och 2008 BILVÅRD
Vid 8 tillfällen ställde Sune Forsman, Forsmans Bil &Rekond upp och gav tips och råd samt demonstrerade utrustning och produkter för tvättning, polering, vaxning, lackförsegling och rekonditionering. Totalt 120 deltagare.