AMK Familjedag 2016

Årets familjedag hölls traditionsenligt på Grängesbergs Hyrkart. Det var lite kyligt på morgonen men strax efter 10 började de första besökarna dyka upp. Enligt våra beräkningar så kom det strax över 100 st besökare till årets familjedag. Många både barn och vuxna passade på att köra gokart och bilarna fungerade utan problem hela dagen vilket var bra. Under dagen hölls en löpande kvalificering till finalen i AMKs gokartmästerskap.

 

familjedagen_3Finalstartfältet i årets upplaga av AMKs Gokartmästerskap

Gokartfinalen vanns även i år av Peter Andersson (HVDC). Han var den enda föraren som körde varvtider på under 40 sekunder. Två varv i kvalificeringen och ett i finalen lyckades han komma ner på 39 sekunder och finalen vann Peter med mycket god marginal före tvåan Hans-Ove Marklund. Istället stod kampen på banan om andra- och tredjeplatsen. Trea blev slutligen Alexander Tredoux.

familjedagen_5Hård kamp på gokartbanan
familjedagen_4Vinnare av AMK gokartmästerskap 2016 blev Peter Andersson, tvåa Hans-Ove Marklund och trea Alexander Tredoux.

Utöver gokart fanns även möjlighet att prova grävmaskin och hjullastare. Det fanns en tipspromenad med trafikfrågor som flera tyckte var kluriga. Vidare fanns ett minitåg för de allra minsta och painbollskytte mot måltavla för de större.

familjedagen_1Grävskopa och hjullastare. Inga leksaker utan riktiga maskiner!
familjedagen_2Två av AMKs funktionärer som såg till att allting flöt på bra under dagen: Lasse Andersson och Yaghoub Mollaei.

De som jag hann tala med under dagen verkade nöjda och glada. Flera tyckte att organisationen fungerade bra med biljetter för korv och gokart samt att köerna till gokarten aldrig blev för långa. Det bekräftar även mitt eget intryck, att allt fungerade bra och att vi får vara nöjda över årets familjedag!

Marcus Kämpe
Ordf. AMK Ludvika

Publicerat i Aktivitet, Familjedag, Gocart, Reseberättelse. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.