Göteborgsresan 18 – 19 april 2015

T2014_0693Text: Karl-Åke Haglund

Resan med 29 deltagare startade från Mossplan kl 06, och efter fikarast på Café Timjan i Örebro
anlände vi kl 10.30 till Skövde och VOLVO POWERTRAIN AB, fabriken för motorer till lastbilar, bussar
och anläggningsmaskiner samt till marina och industriella installationer (VOLVO PENTA).

I besökscentret, Pentahuset, fick vi en kort introduktion. Fabriken med ca 2600 anställda är uppdelad i tre produktionsprocesser:

  • Gjuterier, ett för cylinderblock och ett för cylinderhuvud och svänghjul.
  • Maskinverkstäder för motorkomponenter: cylinderhuvud, cylinderblock, transmissionsplåt, vev- och kamaxlar, kugg- och svänghjul som levereras till AB Volvos fabriker i Europa, Nord- och Sydamerika, Asien och Indien.
  • Monteringsavdelning för de största motorerna med en slagvolym på 13 och 16 liter.

Efter introduktion, indelning i två grupper, och byte till skyddsskor fortsatte vi med bussen till F-porten och fabriksentrén. Den ena gruppen började i gjuteriet för cylinderhuvud och svänghjul, som tyvärr inte var igång, men vi gick igenom de olika stegen i tillverkningen och de, med tanke på verksamheten, överraskande rena och prydliga lokalerna.

Vi började med att titta på en gjutform för cylinderhuvudet där den oerhört avancerade kärnan är fixerad. Kärnan ger alla de hålrum och gångar i cylinderhuvudet där olja och kylvätska skall cirkulera. Både gjutform och kärna är gjorda av fin sand som preparerats ”bakats” till rätt hållfasthet och ytjämnhet.
Man smälter gjutjärnet från skrot och tillsätter de nödvändiga ämnen som behövs för att få rätt legering på godset. Det flytande järnet som värmts till en temperatur på 1450 grader hälls/trycks sedan in i gjutformen och fyller utrymmet mellan form och kärna. Svalningen sker i speciella utrymmen där man tar tillvara värmen som distribueras till bland annat fjärrvärmenät. Därefter rensas gjutgodset noggrant från sanden, värmebehandlas och kyls kontrollerat för att säkerställa att inga spänningar är kvar i materialet innan det skickas vidare för maskinbearbetning i avancerade NC-maskiner. Efter gjuterivisningen var det dags för en välsmakande lunch i personalrestaurangen Söderport.

Vi fortsatte sedan med att titta på monteringen av lastbils – och bussmotorer. Här var det full verksamhet och det mest imponerande var kanske att se hur stor del av arbetet som utfördes av ABB-robotar. Till en början cylinderblock och cylinderhuvud  var för sig. Cylinderhuvudet med ventiler och kamaxlar samt cylinderblocket med kolvar, vevstakar och vevaxel. Motorerna växte sedan fram i rask takt med hjälp av många robotar, men de mest komplicerade/känsliga momenten gjörs fortfarande manuellt. Efter en avslutande målning var det dags att fylla motorn med olja, koppla upp den, och köra igenom ett komplett provprogram innan den var klar för leverans.

Den fortsatta bussresan gick programenligt, och efter inkvartering på Scandic Opalen var det på kvällen dags för Lorensbergsteatern och PANG I BYGGET, den svenska versionen av ”Fawlty Towers” med Adde Malmberg, Eva, Kalle och Birgitta Rydberg, Ewa Roos, Sussie Erixon med flera. En rolig och uppskattad föreställning med många tillfällen till skratt.

Lördagen bjöd på riktigt soligt väder och de flesta gjorde en shoppingrunda innan återfärden till Ludvika dit vi anlände vid 20.30 tiden.