2011-10-01 – Arsenalen

Den 1 oktober 2011 var vi drygt 20 AMK-are som reste till Strängnäs för att titta på ARSENALEN som är ett av de största museiprojekten i Sverige på senare år, och som invigdes så sent som i juni i år.

Truck Tank

Resan gick i strålande solsken som gjorde full rättvisa åt alla lövträd och åkrar som lyste i vackra höstfärger. Efter en tidig och mycket välsmakande lunch på Megs kök och Trevligt i Malmbyhus, började visningen 12.30.

Vår synnerligen kunniga och trevliga ciceron lotsade oss förtjänstfullt genom samlingarna av svenska och utländska fordon: Stridsvagnar, hjulfordon, bandvagnar, artilleripjäser, m.m.

Visningen började med de äldsta fordonen och stridsvagnarna från början av 1900-talet och tog oss via mängder av intressanta exempel i kronologisk ordning fram till modern tid. Vi hade lovats guidning i cirka en timme men det tog närmare två innan vi var klara och det var intressant hela tiden.

Efter extra tid för fotografering och möjlighet att köpa souvenirer vände vi hemåt och efter en fikarast på Hallsta krog var vi tillbaka i Ludvika vid 19-tiden.

Bilder